تحلیل کلان داده ها و ایجاد دشبورد
امروزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و سرعت بالای کسب و کار، سازمانها را با انبوهی از دادهها مواجه ساخته است. مدیران با گزارشها و دادههای فراوانی از سیستمهای اطلاعاتی نظیر برنامهریزی منابع بنگاه، کارتهای امتیاز کارایی و نرمافزارهای هوشمند کسب و کار مواجه هستند. این پدیده به عنوان سرریز اطلاعات نیز شناخته میشود. از طرف دیگر، با توجه به فضای رقابتی و تغییرات بسیار زیاد در فضای کسب و کار، مدیران ارشد و میانی سازمانها نیاز به ابزارهایی دارند تا از طریق آنها دانش مورد نیاز را بهعنوان مواد اولیه تصمیمگیری، بهصورتی سریع ، دقیق و صحیح کسب کنند، یکی از این ابزارها میتواند تحلیل داده ها و ارائه داشبوردهای مدیریتی باشد.
تحلیل دادهها به ترکیب مفاهیم و کاربردهای متفاوتی چون نقشههای استراتژی، کارتهای امتیاز و نرمافزارهای هوشمند در یک راهحل مدیریتی میپردازد و این امر از مزایای آن است. ارزش تحلیل داده ها در اتصال ویژگیها و کاربرد مناسب آن در سازمان است. به طور کلی انتظار میرود تحلیل داده ها و ارائه داشبورد، امکان جمعآوری، خلاصهسازی و ارائه اطلاعات مناسب از منابع مختلفی چون ERP و نرمافزارهای هوشمند را داشته باشد، تا بدین وسیله کاربر بتواند وضعیت شاخصهای کارایی همچون نرخ سفارشات و بازگشت فروش را به طور یکجا ملاحظه نماید. علاوه بر این دادهها، تحلیل داده ها باید قابلیت ارائه تحلیلهای بیشتر را برای پوشش دهی علل ناکارآمدی داشته باشد. امروزه ویژگیهای جدیدی برای تکمیل داشبوردهای تحلیل داده شامل قابلیت جزئی شدن، تحلیل سناریوهای چه میشد اگر، ایجاد هشدارهای اتوماتیک و سفارشی سازی انتخابها ارائه شدهاند.
شرکت پارسا در این زمینه اقدام به طراحی و توسعه نرم افزارهای تحلیل داده و داشبورد نموده است که بر اساس کسب و کار هر سازمان و مطالعه شاخص های کلیدی آن کسب و کار اقدام به طراحی و تحلیل داده ها می پردازد.